Skip to content

Over Merlijn

Motiverend • Enthousiast • Ruimdenkend • Luisteren • Inlevingsvermogen • Jezelf • Nieuwsgierig

Hoi, mijn naam is Merlijn Konink. 

De interesse om zoveel mogelijk uit het leven te halen is bij mij jaren geleden ontstaan. Nieuwsgierig wat er allemaal te leren valt op het persoonlijke vlak. Ik vind het belangrijk dat ik blij word van de dingen die ik doe in het leven. Keuzes maken die bij mij als persoon passen, zorgen ervoor dat ik authentiek ben en bij mezelf blijf.

Het steeds (h)erkennen van mijn eigen behoeften en daar aan toegeven, is een blijvend proces in mijn leven. 

Ik hield letterlijk mijn mond

Als jong meisje heb ik zelf geworsteld met gevoelens die ik geen naam kon geven. Gewoonweg omdat ik geen idee had, wat die gevoelens waren. Vreugde, verdriet, boosheid of irritatie? 

Ik hield daarom maar letterlijk mijn mond. Ik blokkeerde en trok een muur op. Inmiddels weet ik hoe ik mijn gevoelens kan uiten. En hoe ontzettend fijn dat is!

Als meisjescoach gun ik het de meisjes van de toekomst om op jonge leeftijd al hun eigen keuzes te maken. Vertrouwen op zichzelf, grenzen aangeven, groeien en authentiek mogen én durven zijn.

‘Je bent mooi, gewoon zoals je bent. Vind jouw eigen authenthieke ik’

Naast mijn werk als meisjescoach ben ik 15 jaar werkzaam geweest als docent lichamelijke opvoeding in het voortgezet onderwijs. Jarenlang mentor geweest van de brugklas. Ook heb ik vele workshops gegeven, zoals faalangstreductie- en examenvreestraining, seksuele voorlichting en studiekeuze. Snel verbinding maken en een situatie creeëren waarin meiden zich veilig voelen is mijn kracht. Van dagelijks werken met meiden en ze op weg helpen, gaat mijn hart sneller kloppen. 

Met alle kennis die ik heb opgedaan zowel in mijn privé als zakelijke leven, kan ik op professionele wijze meisjes, meiden en (jonge) vrouwen helpen naar een vrolijker en gelukkiger leven. Dat gun ik iedereen! Dit doe ik met veel passie en enthousiasme.